Maska za prirodni lifting

Dobro umutiti jedno belance, naneti na lice i pustiti da deluje petnaestak minuta, a zatim sprati mlakom vodom, i namazati lice hidrantnom kremom.
Efekti ovog tretmana dobro se vide samo dva sata nakon umivanja, ali ako postupak ponavljate nekoliko puta nedeljno, vremenom će rezultati postati trajni.

Maska za suvu kožu lica sa avokadom

Pomešati dve kašike meda, dve kašike mleka u prahu i 1/4 avokada, dok masa ne postane glatka. Naneti na lice, ostaviti 30 minuta pa isprati.

Pakovanje za glatku kosu

Ugrejte pola šolje maslinovog ulja i umasirajte po celoj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta isperite kosu.

Pakovanje za kosu

U litar vode rastopiti oko decilitar meda prethodno zagrejanog na pari. Umasirati u kosu. Umotati glavu peškirom i ostaviti 10 minuta, a zatim isprati.

Maska od jabuke

Iseći na tanke režnjeve jednu jabuku i prekriti lice. Držati 30 minuta pa isprati.

Maska za suvu kožu

Pomešati dve kašičice surutke u prahu, jednu kašiku jogurta i jedno belance. Naneti na lice i ostaviti da deluje 5 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

Protiv elektriciteta

U poslednju vodu za ispiranje kose dodati malo soka od jabuke.

Pakovanje za suvu, iskrzanu i beživotnu kosu

Pomešati jedno jaje sa kašičicom meda i dve kašičice maslinovog ulja. Dobro umutiti, ravnomerno naneti na kosu i umotati peškirom. Poželjno držati što duže.

Osvežavajuća maska

Ceo limun, pola narandže i čašu jogurta izmešati u mikseru. Kašu naneti na lice i isprati posle 20 minuta.

Piling za lice i telo

Pomešati 2 kašičice bademovog ulja sa 1 kašikom zobenih pahuljica. Izmasirati celo telo, jače i duže masirati bokove i bedra i gornji deo ruku, da se ukloni celulit.

Za grubu kožu stopala

Sok od limuna pomešati sa 3-4 kašike šećera i istrljati kožu na petama. Stopala isprati, osušiti i namazati hidratantnom kremom.

Maska za dubinsko čišćenje lica

Pomešati jednu kašičicu meda sa sokom jedne kriške limuna, naneti na lice, držati par minuta pa isprati mlakom vodom.

Losion od limuna

Pomešati jednu kašiku soka od limuna sa 50ml kisele vode, sipati u flašicu i držati u frižideru (može da stoji oko 7 dana). Losion na lice nanositi pomoću vate.

Za opekotine od sunca

Staviti unutrašnju stranu ljuske banane na opekotine.

Maska za masnu kožu

Zrelu krušku oljuštiti, propasirati i naneti na lice i vrat. Isprati mlakom vodom nakon pola sata.

Maska za ublažavanje bora

Oljuštiti kivi i usitniti mikserom (ili viljuškom ako je dovoljno zreo). Ocediti suvišan sok, a kašici dodati kašiku meda. Naneti na lice i isprati nakon 20 minuta.

Šampon od jaja

Pomešajte dva žumanceta, jedno belance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Umasirati u kosu i dobro isprati. Vraća svežinu i mekoću suvoj kosi sa oštećenim krajevima.

Protiv bora

Nekoliko kriški limuna zajedno sa korom potopiti u mleko i ostaviti nekoliko časova. Zatim limun iscediti i sokom namazati lice. Ostaviti da se osuši i isprati posle sat vremena.

Maska za suvu kožu

Pomešati žumance, 2 kašičice bademovog ulja i jednu zrelu bananu i dobro umutiti u gustu kašu. Naneti na lice i isprati hladnom vodom nakon 10 minuta.

Za "teške" noge

Nežno izmasirati stopala nerazblaženim jabukovim sirćetom.

Piling od morske soli

Pomešati malo morske soli sa nekoliko kašika maslinovog ulja. Naneti na vlažnu frotirsku rukavicu i izmasirati celo telo.

Za umornu kožu

Umutiti sneg od belanaca i dodati nekoliko kapi limuna. Naneti na lice, vrat i dekolte i nakon 10 minuta isprati mlakom vodom.

Protiv elektriciteta

U poslednju vodu za ispiranje dodati malo soka od jabuke.

Za kosu sa mini-valom

Dodati par kapi soka od grejpfruta u šampon i oprati je kao obično.

Za uklanjanje nečistoća

Spanać kuvati u mleku i još dok je topao staviti na lice, pa isprati nakon 20 minuta mlakom vodom.

Protiv opadanja kose

Malo toplog maslinovog ulja pomešati sa jednom velikom kašikom meda i jednom kašičicom cimeta. Masku je potrebno nanositi dva do tri puta nedeljno i držati na glavi oko 15 minuta.

Za suvu kosu

Izgnječiti jednu breskvu i nanetu na kosu, pa isprati.

Protiv masne kose

Posle uobičajenog pranja isprati kosu čajem od čička u koji je dodato malo sirćeta.

Hranljiva maska

Pomešati 1 žumance sa 2 kašičice bademovog ulja i dodati 2 kapi soka od limuna. Naneti na lice i isprati nakon 30 minuta.

Sjaj za zube

Pomešati 1 kašiku sode bikarbone i 1 kašiku praha listova žalfije. Posle pranja zuba naneti prah na četkicu, nakapljati 3-4 kapi limunovog soka i istrljati zube. Primenjivati dva puta nedeljno.

Pasta za zube

Pomešati 2 kašike sode bikarbone i 2 kašike praha listova nane, dodati 6 kapi eteričnog ulja nane i 2-3 kašike destilovane vode. Mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Čuvati u tamnoj posudici.

Protiv celulita

Dve kašičice kokosovog ulja, 2 kašike limunovog soka i 2 kašičice bademovog ulja pomešati na hladno i masirati područja zahvaćena celulitom i masnim naslagama.

Maska za masnu i upaljenu kožu

Sveže listove i plodove kupine iseckati i naneti na lice

Uklanjanje mrlja sa zuba

Jednu jagodu izgnječiti viljuškom, pa kremasto umutiti sa 1 kašičicom sode bikarbone i koristiti kao pastu

Pakovanje za kosu

Pomešati 1 žumance i maslinovo ulje. Naneti na kosu pre pranja, držati oko 1 sat, a zatim isprati sa nekoliko šamponiranja.

Maska od paradajza

Oljuštiti paradajz, zgnječiti viljuškom i kašasto umešati. Smesu naneti na ovlaženu kožu lica i vrata, ostaviti 30 minuta pa i isprati toplom vodom.

Za meku kožu ruku

Držati ruke 5 minuta u zagrejanom maslinovom ulju.

Maska od meda (posle pilinga)

Pomešati dve kašike bagremovog meda, 10 kapi limunovog soka i nekoliko kapi maslinovog ulja. Napraviti glatku smesu, držati na licu 15 minuta pa isprati mlakom vodom.

Za meke i glatke ruke

Držati 10 minuta u soku od kajsije razređenim jednakom količinom mlake vode.