Jabukovo sirće za izbeljivanje zuba

Kašičicu jabukovog sirćeta pomešajte sa pola čaše vode i time isperite usta. Ovaj rastvor je slab i neće oštetiti zubnu gleđ, ali je dovoljno jak za izbeljivanje zuba i osvežavanje daha. Možete ga koristiti svakodnevno.

Repa za ispucale pete

Oljuštite repu, isecite, skuvajte i izgnječite pa je nanesite na ispucalu kožu peta. Obujte čarape i ostavite da deluje preko noći. Primenjujte ovaj tretman sedam dana, a kad ispucali delovi počnu da zarastaju, onda to činite dva puta nedeljno.

Za glatka stopala

U čašu iscedite sok od limuna, dodajte dve kašike maslinovog ulja, četvrt šoljice mleka i pomešajte. Ovu mešavinu nanesite na stopala pa isperite posle 20 minuta.

Maska za suvu kožu

Dve kašike ovsenih pahuljica izmešajte sa četiri kašike toplog mleka, nanesite na kožu i ostavite da deluje 10 minuta pa isperite.

Maska od meda za kožu koja se previše masti i sjaji

Pomešajte kašiku meda i kašiku mladog, nemasnog, neslanog sira, dve kašike mleka i sok od limuna. Nanesite na lice, ostavite da deluje 10 minuta pa isperite.

Maska protiv akni

Na čisto lice i vrat nanesite 100 grama rendane bundeve. Ostavite 10 minuta pa lice i vrat isperite mlakom vodom a zatim nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Protiv bora

Iscedite sok iz grožđa, pa njime pokvasite lice i ostavite da deluje desetak minuta pa isperite.

Pakovanje za kosu protiv peruti

Na jednu kašiku maslinovog ulja stavite 10 kapi ruzmarinovog ulja. Pažljivo nanesite na kosu i dobro utrljajte masirajući teme. Stavite kapu za kupanje. Najbolje bi bilo da pakovanje ostavite da deluje preko noći. Ujutro dobro isperite kosu.